Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος της Vivliokosmima.gr.

Σας δίνεται το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε ή να ζητήσετε την αντικατάστασή τους, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, εφόσον εντοπίσατε πρόβλημα σε κάποιο προϊόν μας ή αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία παραγγελίας ή επειδή αλλάξατε γνώμη.

Προϋποθέσεις για προβλήματα που αφορούν τη διαδικασία της παραγγελίας ή που σχετίζονται με το ίδιο το προϊόν.

Στο σύνολο των περιπτώσεων που με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της Vivliokosmima.gr:
1) πωλήθηκαν είτε λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά ή με κακή συσκευασία)
2) υπήρξε πρόβλημα / πραγματικό ελάττωμα στο προϊόν (λειτουργίας ή ποιότητας) το οποίο καλύπτει η επιχείρηση. Θα πρέπει το προϊόν προς επιστροφή-αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα από τα έγγραφα που συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε από τον πελάτη.


Προϋποθέσεις για περιπτώσεις αλλαγής γνώμης

Σε περίπτωση που αλλάξατε γνώμη και επιθυμείτε να επιστρέψετε τα προϊόντα που προμηθευτήκατε από το Vivliokosmima.gr, τα προϊόντα θα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν, πλήρη και χωρίς φθορές και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία τα συνόδευαν (π.χ. Απ. Λιανικής κ.ο.κ) κατά την παράδοση.


Τρόποι Επιστροφής – Αντικατάστασης

Μπορείτε να επιστρέψετε – αντικαταστήσετε ένα προϊόν στην επιχείρηση Vivliokosmima.gr δωρεάν, αν αφορά περίπτωση προβλήματος στη διαδικασία της παραγγελίας ή το ίδιο το προϊόν. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει είτε επιστροφή χρημάτων, είτε αντικατάσταση με κάποιο άλλο προϊόν.

 – αν αφορά αλλαγή γνώμης:

 επίσης θα γίνεται είτε επιστροφή χρημάτων, είτε αντικατάσταση με κάποιο άλλο προϊόν της επιχείρησης. Εφόσον υπάρξει αντικατάσταση προϊόντος, θα επιβαρυνθεί ο πελάτης με τα έξοδα της αποστολής. Θα υπάρξει ενημέρωση τηλεφωνικά για όλη την διαδικασία.


Πολιτική Παράδοσης

Η παραγγελίας που καταχωρούνται στο vivliokosmima.gr και με την προϋπόθεση ότι το προϊόν είναι διαθέσιμο στους προμηθευτές μας, τα προϊόντα έρχονται στις αποθήκες μας εντός 4 έως 8 εργάσιμες ημέρες.

Παραγγελίες που επεξεργάζονται από τις 12 μ.μ και μετά ή τραπεζικές καταθέσεις που γίνονται από αυτή την ώρα και μετά, συμπεριλαμβάνονται στις εντολές της επόμενης ημέρας και κατά συνέπεια επιβαρύνονται μια εργάσιμη στην εκτέλεσή τους.

Για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ ενδέχεται να σας ζητηθεί μερική ή ολική προπληρωμή της παραγγελίας.

Οι χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Τα μεταφορικά είναι σταθερά στα 3,50€ για όλη την Ελλάδα.

Η Αντικαταβολή είναι Δωρεάν.

Τρόποι Πληρωμής

Για την διευκόλυνση και την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, το vivliokosmima.gr σας διαθέτει τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής:

1. Με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό
Μπορείτε να επιλέξετε την τράπεζα που σας διευκολύνει για την κατάθεση του ποσού της παραγγελίας σας.
Στο καταθετήριο της τράπεζας πρέπει να αναγράφετε το όνομα σας ή τον αριθμό παραγγελίας.

Για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ ενδέχεται να σας ζητηθεί μερική ή ολική προπληρωμή της παραγγελίας.

2. Με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας
Η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής σας αναλαμβάνεται από την Alpha Bank, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια της συναλλαγής σας. Κατά την εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας σας η τράπεζα δεν χρεώνει το ποσό της παραγγελίας σας, αλλά το δεσμεύει. Η χρέωση πραγματοποιείται κατά την τιμολόγηση της παραγγελίας σας.

Το eshop vivliokosmima.gr δε συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, και για αυτό το λόγο χρειάζεται να τα καταχωρείτε εκ νέου, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για συναλλαγές μέσω αυτού του site.

3. Με αντικαταβολή (ΔΩΡΕΑΝ)

Αποστολή της παραγγελίας μέσω μεταφορικής και πληρωμή κατά την παράδοση χωρίς κάποια έξτρα χρέωση.

Ασφάλεια συναλλαγών

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha  e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού

Επιστροφή Χρημάτων σε περιπτώσεις Επιστροφής Προϊόντων

Στις περιπτώσεις επιστροφής προϊόντων είτε από υπαιτιότητα της επιχείρησης Vivliokosmima.gr, είτε λόγω αλλαγής γνώμης του πελάτη, η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται με έναν από τους εξής τρόπους:

-με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας ή

-με επιστροφή χρημάτων μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.


Όροι που αφορούν όλες τις παραπάνω περιπτώσεις

Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, κάθε επιστροφή ή/και αντικατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημ/νία αγοράς.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που η Vivliokosmima.gr αντιληφθεί, κατά την απόλυτη κρίση της, ότι ο πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν καλύπτονται οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Τέλος, η Vivliokosmima.gr διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιεί την πολιτική επιστροφών της, οποτεδήποτε, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στο Vivliokosmima.gr.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και διευκρίνηση μπορείτε να απευθυνθείτε στο commercial@vivliokosmima.gr