Φυσικοί τρόποι για να ξανακάνετε τα κοσμήματά σας να λάμπουν!

Πώς θα καθαρίσετε τα πολύτιμα σας αξεσουάρ, χωρίς να τα καταστρέψετε;

Πως καθαρίζεται ένα κόσμημα..

Αν είναι από ασήμι

Σε μια λεκάνη, ρίχνετε μαγειρική σόδα και νερό (3 μέρη σόδας, 1 νερού) ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα που θα έχει σχεδόν την υφή πάστας. Βουτάτε ένα πανί στο μίγμα και με αυτό τρίβετε κάθε πλευρά του κοσμήματος. Με αυτό τον τρόπο θα γυαλίσει ξανά. 

Αν είναι από μέταλλο νίκελ (το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα περισσότερα faux) 

Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνετε ίση ποσότητα νερού και ξυδιού. Βυθίζετε μέσα στο υγρό ένα παλιό ύφασμα και με αυτό τρίβετε το κόσμημα. Στη συνέχεια, με ένα άλλο πανί το οποίο έχεις βρέξει μέσα σε σόδα με νερό, περνάτε την επιφάνεια των κοσμημάτων σας και τέλος, περνάτε με ένα στεγνό πανί.

Αν είναι από χρυσό (ή επιχρυσωμένο)

Σε μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείτε πια, απλώνετε λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας, ρίχνετε λίγο νεράκι και στην συνέχεια τρίβετετα σημεία που έχουν μαυρίσει. Ξεπλένετε με νερό και σκουπίζετε με ένα μαλακό ύφασμα. 

Αν είναι ημιπολύτιμοι λίθοι

Αν και σπάνια φθείρονται, σε περίπτωση που θέλετε να τα φρεσκάρετε, βάζετε το κόσμημα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και το αφήνετε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζετε την πέτρα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και την ξεπλένετε με ζεστό νερό. 

 H ομάδα του https://vivliokosmima.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *